הבלוג שלנו

כל מה שכדאי לדעת על פירסום נייטיב בטאבולה ואאוטבריין

כמה תקציב צריך לקמפיין בטאבולה או קמפיין אאוטבריין?

תקציב טאבולה אאוטבריין

כסוכנות קידום דיגיטלי שמתמחה בפלטפורמות נייטיב, אנחנו פעמים רבות נשאלים כמה כסף צריך בשביל קמפיין טאבולה או אאוטבריין? בשורות הבאות נשתף חלק מהמתודולוגיה שלנו בנוגע לחלוקת תקציב המדיה, באופן שמאפשר מיצוי אפקטיבי עבור הלקוח. 

הכירו את יחידת הבסיס של תקציבי המדיה

השאלה כמה תקציב צריך לאאוטבריין או טאבולה היא בעצם נגזרת של השאלה איך בונים תקציב מדיה לניהול קמפיינים אפקטיבי?

בתכנון תקציבי מדיה, יש לנו עיקרון מנחה מאוד ברור – יחידת הבסיס שלפיה אנחנו עובדים היא מינימום תקציב של 20$ ביום, שהם כ- 2000 ש"ח בחודש. כלומר, כדי שנוכל לנהל עבור לקוח קמפיין טאבולה או אאוטבריין (ולמעשה גם גוגל או פייסבוק) באופן אפקטיבי שעונה על מטרות הלקוח, התקציב הנדרש לניהול הוא לפחות 2000 ש"ח בחודש. 

שימו לב, מדובר במינימום ואנחנו ממליצים על תקציב גבוה יותר. תקציב מינימלי אומר תוצאות בהיקף מינימלי. בנוסף, באאוטבריין 20$ ביום זה התקציב המינימלי שהמערכת מאפשרת. אם יש לכם תקציב יומי נמוך מכך, המערכת לא תאפשר לכם ליצור קמפיין. ולכן, בכל פעם שלקוח חדש או קיים מעוניין לפתוח קמפיין חדש בטאבולה או באאוטבריין, אנחנו מוודאים שיש לו לפחות 2000 שח פנוייים בחודש לשם כך – עם הבהרה שאנו ממליצים על תקציב גבוה יותר. 

אם ללקוח קיים שאנו כבר מנהלים עבורו קמפיינים יש תקציב נמוך מ- 2000 שח בחודש להוסיף למדיה, ההמלצה הראשונה שלנו תהיה לחזק קמפיין קיים. תוספת תקציב לקמפיין אפקטיבי יכולה להביא יותר המרות, ובמקרים מסויימים יכולה גם להוריד את העלות להמרה.

לעומת זאת, אם ללקוח יש תקציב שעולה על 2,000 ש"ח בחודש, אפשר להתחיל לבחון הקמת קמפיין חדש בטאבולה, אאוטבריין או כל פלטפורמה אחרת שנדרשת. אפילו שמדובר בסכום המינימלי אשר מומלץ על ידינו, אנו נעשה את המיטב ונשאף לייצר איתו כמה שיותר המרות בהתאם להגדרות הלקוח. 

הפוך, גוטה: השאלה שבאמת צריך לשאול בתכנון תקציב אאוטבריין וטאבולה

וזה מביא אותנו לשורה התחתונה: השאלה כמה תקציב צריך לקמפיין טאבולה ואאוטבריין היא לא השאלה הנכונה. למעשה, גם השאלה איך בונים תקציב מדיה היא לא השאלה הנכונה שבעל עסק צריך לשאול. מה שבאמת עליו לשאול זה כמה תקציב פנוי העסק יכול וצריך להשקיע במדיה דיגיטלית

לאחר שבעל העסק עונה על השאלה הזו ומגדיר לנו מסגרת תקציב, אנחנו יכולים להמליץ על אופן חלוקתו לפי פלטפורמה, חלוקה לקמפיינים בתוך כל פלטפורמה, קהלים, ועוד. 

אם למשל לקוח יגדיר לנו תקציב פרסום של 100,000 ש"ח בחודש נוכל לבנות תוכנית מסודרת ומושכלת, אשר מבוססת על צרכי העסק וביצועי קמפיינים קיימים. חלוקת התקציב שלנו עשויה לכלול סעיפים כמו: 

  • השקעת 20,000 ש"ח בחיזוק קמפיינים קיימים בטאבולה או אאוטבריין
  • השקעת 10,000 ש"ח בחודש בפייסבוק לקמפיין ייצור עוקבים לעמוד
  • השקעת 20,000 ש"ח בפתיחת קמפיין חדש בטאבולה אשר משיק לקמפיין המרכזי לחקירת קהלים חדשים (קמפיין "מעבדה")
  • השקעת 30,000 ש"ח בפלטפורמה חדשה שבה הלקוח עוד לא פרסם, ויצירת קמפיינים דומים לאלו שהביאו תוצאות בפלטפורמות הקיימות.
  • השקעת 20,000 ש"ח בקמפיינים של שיווק מחדש (Remarketing) בפייסבוק על הקהלים שצברנו בטאבולה ואאוטבריין
 
ניתן לראות שככל שתקציב המדיה שהלקוח מפקיד לניהול בידינו יותר משמעותי, כך אנו יכולים לבחון את כל החשבון שלו בראיה יותר אסטרטגית. ולכן אנו ממליצים לא לשאול כמה כסף צריך לאאוטבריין או טאבולה, אלא מה תקציב המדיה שהחברה שלי יכולה להשקיע כרגע? אנחנו נשתמש בתקציב הזה באופן מיטבי כדי לייצר עבור הלקוח כמה שיותר לידים, מכירות או חשיפה. 

פוסטים נוספים

אדובי או קאנבה

קאנבה או לא קאנבה: זאת לא השאלה

כמו שאנשים רבים מתחום הפרסום הדיגיטלי יודעים, קיימת תוכנה אחת שמעוררת הרבה אנטיגוניזם בקרב מעצבים גרפיים: קאנבה (Canva). מדובר בתוכנה שמאפשרת להדיוטות (כלומר מי שאינם

דילוג לתוכן